August 30, 2017

Tonton Drama Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin [ Full Episod]



SINOPSIS NASI TAK RETAK NASI TAK DINGIN

Sehari sebelum majlis perkahwinannya, Yuhanis dikejutkan dengan berita tunangnya, Sharul Nizam enggan menikahinya. Bimbang maruah keluarga tercemar, Yuhanis menebalkan muka merayu dan memaksa supaya Saiful Mizan merangkap abang kepada Sharul Nizam supaya mengahwininya.

Pada mulanya Mizan, menolak sekerasnya kerana tidak mahu menjadi pak turut. Mizan juga masih trauma dengan perceraianya dua tahun lalu.

Akhirnya Saiful Mizan bersetuju namun bersyarat. Dia tidak mahu diganggu dan menganggap ikatan perkahwinan hanya bersifat sementara.

Kata-kata Saiful Mizan memakan diri apabila lama-kelamaan dia mula terpaut hati dengan Yuhanis gara-gara sifat Yuhanis yang penyabar dan patuh kepadanya walaupun tidak dilayan selayaknya. Mereka mula mengecapi bahagia tetapi muncul pula bekas tunang Yuhanis dan muncul juga Suraya, bekas isteri Saiful Mizan yang mahu merebut cinta mereka kembali.

Rumah tangga yang dibina mula goyah. Kebahagiaan mereka mula dilanda badai. Ada rahsia yang belum terlerai. Ada cinta yang belum terucap. Ada perkara yang belum selesai. Mampukan Saiful Mizan mempertahankan Yuhanis sebagai isterinya?

Lakonan : Raysha Rizrose, Azrel Ismail, Idris Khan, Aprena Manrose, Zera Hariz, Zulkifli Ismail, Sheila Mambo, Zain Hamid, Daim Jailani, Haeriyanto Hassan, Jesse Lim

Kredit kepada Layan Drama & Selamat menonton :)

August 9, 2017

Langkawi Calendar Of Event 2017

Assalamualaikum

Aku tak akan kongsi sesuatu yang tak menarik untuk diheboh hebohkan kepada keluarga atau pun kawan-kawan. Tetapi hari ini aku nak sangat bagi tau korang sesuatu yang pasti akan menarik korang untuk lepak, makan dan shopping di Pulau Langkawi!

Wei, bulan Ogos nie banyak giler aktiviti makan, lepak dan shopping yang korang boleh buat di Pulau Langkawi!

Macam-macam aktiviti sepanjang bulan Ogos 2017 korang boleh chek-out melalui Langkawi Calendar Of Events 2017 ( Ogos - Oktober). Hadooi, ruginya tak jalan-jalan di Langkawi.



Asean Food Festival 2017 – ini festival yang sangat sangat aku harapkan selama ini ada di Langkawi. Himpunan makanan dari 10 Negara-negara Asia..pasti meriah dengan kepelbagaian makanan.






 Rujukan :Lembaga Pembangunan Langkawi

March 13, 2017

Anda Kerap Bersin, Ini Ubatnya..

Assalamaulaikum

Alhamdulliah, aku bukan golongan yang kerap bersin. tapi punya masalah lain  selalin dari bersin. Bersin boleh terjadi disebabkan faktor persekitaran, pemakanan dan faktor genetik ataupun keturunan..ye lah mestilah keturunan, mana tau keturunan kau orang punya masalah resdung yang kronik kan.

masalah resdung pula boleh berlaku dengan pelbagai cara dengan berlainan orang. macam aku, masalah jerawat dan Migrain!. Sepanjang hidup aku macam2 jenis penyakit dah aku lihat yang berpunca dari masalah resdung antaranya kegatalan kepala, gatal mata, hidung berair dan berbau dan banyak lagi.

Kau orang yang ada masalah Kerap bersin, Selalu Pening atau Migrain? aku syorkan pada kau orang guna produk Terapi Resdung Aroma Herbanika. aku dah pakai hampir 2 tahun, Alhamdulliah kesan sangat positif.



Meh lihat apa kata pengguna Terapi Resdung Aroma Herbanika ini..
Masalah hidung tersumbat setiap pagi dan malam malahan sekali saya bersin, saya akan bersin sepanjang hari. Ya Tuhan sangat sangat lah lega bila hidu aroma Terapi Resdung Aroma Herbanika yang diperkenalkan oleh kawan saya.


Saya alah debu,tiap pagi saya pati akan bersin. Saya ada berjumpa Doktor dan di bagitau dalam hidung saya ada sesuatu yang membuatkan hidung saya tersumbat. Kemungkinan saya masalah resdung. 
Tiap-tiap malam saya perlu ambil ubat Flu dan perlu sembur setiap hari, tetapi masih sama hasilnya. suatu hari kawan pejabat saya suruh saya hidu aroma Terapi Resdung. Syukur, selepas hidu saya hidung saya terus berhenti bersin.


Sekarang macam mana, kau orang nak bertangguh lagi ke? nak biar masalah resdung berlanjutan? inilah masanya untuk kau orang cuba produk terbaik Bumi Putra, Terapi Resdung Aroma Herbanika.


Berminat? Whatsapp kami segera
017-968 2013

January 2, 2017

Pulau Langkawi Bakal Di Gegarkan Sekali Lagi Dengan Pameran LIMA'17

Assalamualaikum,

Kau orang jangan lupa 21 hingga 25 March 2017 Pulau Langkawi, Kedah bakal di gegarkan sekali lagi dengan pameran dan pertunjukan aset ketenteraan seluruh dunia.

Pertunjukan Langkawi International Maritime And Aerospace (LIMA) akan diadakan di Mahsuri International Exhibition Centre (MIEC) yer.

kau orang dah boleh rancang percutian ke Pulau Langkawi dalam tempoh pameran dan pertunjukan berlansung. Booking awal, selalu tahun-tahun sudah Hotel mahu pun Homestay sure penuh dalam tempoh tersebut. 


January 1, 2017

Cara Paling Mudah Download Video YouTube

Assalamualaikum

kadang -kadang sikap setengah manusia susah nak jangka, kadang ada yang selamber , kadang tu ada yang nak cepat, kalau pergi bank ke kaunter bayaran ke .. semua nak cucuk yang ekxpres.. setengah itu ada juga yang jenis tak kisah.. kalau iye..iye lah..kalau idak..idak lah..Hurmm takder apa masalah pun bagi dia..

oleh dengan itu terdetik lah perasaan ingin membantu golongan yang memerlukan kemudahan yang telah pun disediakan tapi tidak tahu akan kewujudan kemudahan ini.. 

actually cara ini dah lama aku gunapakai..cuma aku kesiankan mereka yang nak muat naik video dari YouTube.. tapi perlu download segala bagai dari internet..sampai ter-kaut sekali dengan virus..hikhik (aku dah kena dulu )

orite jom lihat tutorial yang aku sediakan ini..pakej dengan gambar bagi yang blurr..


>> buka YouTube >> search video apa yang korang inginkan >> pada bahagian side bar diantara URL video, korang tambah double  "SS" ect; www.SSyoutube bla bla bal... contoh pada gambar yang tertera orite?...>> enter


Malu la titer...aku pun dah terpengaruh dengan lagu-lagu OST Rindu Awak 200%..



>>kemudian korang akan dibawa bertemu agen kaki download ye bukan kiki yang itu tu.. ini yang paling berhemah di abad ini iaitu SaveForm.net seperti mana yang tertera dibawah..ada paham ka?


>>korang tahu kenapa aku buat kotak merah kat bahagian tepi pada gambar tu?..itu sebab ia nak korang buat pilihan yang mana korang boleh pilih mengikut kesesuaian dan kehendak korang sebelum dimuat naik nanti..


>> setelah korang klik, dia akan terus drop file download korang seperti mana yang tertera pada gambar..heheh..selesai suda..sonang kan?..



pluss aku tak suka buat tutorial yang menyusahkan pengguna,..kalau takat banyak merepek itu aku lah..hihihi



tada!!..dah boleh layan dah pun rupanya..cepatnya ..lajunya..lalalala...



selamat mencuba :)




terima kasih sudi baca entri ini^^

Tahun Baru, Lembaran Baru, Buku Baru

Assalamualaikum,

Ewah ewah, Selamat tahun baru 2017 semua. Kemain pagi-pagi terus mengadap blog. Semangat sangat!

Alhamdulliah, hari ini 1 Januari 2017 -Ahad, bersamaan 2 rabiulAkhir 1438. Semoga tahun baru ini memberi lambaran baru dan buku baru kepada kita semua untuk memperbetulakan semula ka, memulakan kembali atau menambah apa yang terkurang pada tahun 2016.

lawat Ig Shop resdunglkw untuk tawaran harga yang menarik

berada di tahun baru ini diharap memberi limpahan rezeki, tau je lah sekarang nk hidup di Bumi Malaysia kene kerja lebih keras, buat satu kerja belum tentu memadai. sama-samalah kita tingkatkan ekonomi, produktiviti dan keupayaan diri masing-masing ya.


Artikal terkini dari Babab.net