November 30, 2016

Tempat Menarik Di Pulau Langkawi

Assalamualaikum,

Cuti sekolah dah mula, anda semua cuti dimana? jom lah ke Pulau Langkawi ! Pulau permata Negeri Kedah ini mempunyai banyak tempat menarik yang boleh dilawati sepanjang musim cuti persekolahan ini. Rugi tau tak keluar jejalan bawak keluarga, anak-anak makan angin, bukan selalu kan, setahun sekali je.

jom lihat gambar tempat tempat yang menarik yang boleh dilawati di Pulau Langkawi.
best kan?? kalau ahli keluarga anda tak boleh datang ajak ler kawan-kawan yang tengah free tu, hehe. Okey selain tempat seperti yang terdapat dalam gambar diatas, tempat-tempat membeli belah seperti tempat memborong coklat pun banyak di Pulau Langkawi nie antaranya Haji Ismail Group, Kompleks Haji Ismail Group, Teow Soon Huat, Ram Home Decor, Cenang Mall dan banyak lagi .

Dimana Boleh Saya Dapatkan Minyak Gamat, Terapi Resdung Dan Sebagainya??

Oh ya, tak lupa selain terkenal dengan tempat yang menarik dan kepelbagaian coklat, Pulau Langkawi juga terkenal dengan ubat-ubatanya. Antaranya Minyak Gamat, Terapi Resdung, Ban, Minyak Urut, Majung untuk kesihatan dalaman dan sebagainya. wah rupanya Langkawi nie mempunya kepelbagaian produk jualan yang tidak terdapat di Negeri- Negeri lain di dalam Negara kita nie.

Produk-produk kesihaatan seperti yang dinyatakan diatas tadi boleh didapati di Mukim Ulu Melaka. Di situ terdapat banyak kedai menjual ubat-ubatan hasil tangan orang Pulau Langkawi. Anda juga boleh mendapatkanya di gerai-gerai bersebelahan Makam Mahsuri yang terletak di Ulu Melaka, Pulau Langkawi.

bestnya..jom la jejalan di Pulau Langkawi wei..huhu

Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net