February 18, 2014

Platform Blogspot Dalam Kuliah

Assalamualaikum


Selalu bila kita dengar orang berborak pasal blog, mesti ada kaitan dengan jana wang ( income katanya), nak cari kenalan, nak luahkan apa yang terbuku dihati dan bermacam lagi, tapi tahun ini aku belajar perkara baru mengenai blogspot..

Har, best nya blogspot nie bila diaplikasikan dalam pembelajaran dan pengajian semasa kuliah atau sebagai platform penyampaian hasil kerja pelajar kepada para pensyarah..

.. “ awak akan gunakan platform blogspot sebagai profile kerja awak untuk menyampaikan hasil kerja cam Art work, hasil kajian dan apa juga projek yang membabitkan subjek pengajian..sebab ada company akan melihat hasil kerja awak melalui platform sebegini”…ini apa yang pensyarah aku cakap lahSekarang sapa-sapa yang suka memperlekeh medan blogspot nie, sila betulkan pendirian balik ye..and one more, selain blogspot korang boleh menggunakan platform wix.com dan prezi.com secara percuma untuk menyampaikan idea-idea korang yang ohsem selain boleh dijadikan sebagai profile kerja..mana tahu semasa temuduga kerja nanti tetiba korang lupa bawa profile kerja, platform beginilah yang boleh menolong korang menambat hati penemuduga nanti.
terima kasih baca entri ini^^Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net