February 4, 2013

Tips SEO | penerangan bergambar yang lebih mudah


Assalamualaikum

Serba ringkas mengenai tip seo yang mungkin ada dikalangan anda mengambil ringan mengenainya. Ini penting untuk blog anda berada dibahagian teratas carian page oleh Google dan di search engine yang sama dengan nya.seperti gambar dibawah ini, nama artikal blog aq berada diakhir tajuk artikal.


untuk menjadikan blog anda lebih seo friendly, terutamanya pengguna blogspot seperti aq nie apa kata anda ikuti penerangan bergambar yang disediakan sendiri oleh aq. Semoga Berjaya.


Langkah pertama, anda haruslah masuk pada template anda, seterusnya klik Edit HTML.
Langkah kedua, klik Expand Widget Templates.Seterusnya, dengan menggunakan papan kekunci tekan  CTRL-  F. salin cod dibawah dan pastekan.

<title><data:blog.pageTitle/></title>Setelah itu, padamkam kan cod tersebut dan letak cod yang telah disediakan seperti mana dibawah ini.kod dibawah ini aq dapatkan pada artikal pingje.org anda boleh semak langkah yang sama di pingje.org

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageTitle/></title> </b:if>Akhir sekali klik Save Tamplate dan selesai sudah masalah anda.Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net