January 29, 2013

Dua sifat yang harus ada pada Blogger


Assalamualaikum

 RAJIN | Blogger yang berjaya sekurang- kuranya  memiliki  sifat rajin dalam mencari sumber maklumat. Sebagai blogger yang kaya dengan sumber inpirasi dan maklumat yang tepat, tindakan seperti keluar dengan mencari maklumat, rajin berblogger walking, tidak lokek ilmu serta rajin menulis dengan karya tersendiri  mampu meningkatkan Trafik seterusnya menambah bilangan Pengikut.

JUJUR | sikap jujur amat dititik beratkan dalam dunia blogging terutamanya kepada pemilik blog yang mengeluarkan pelbagai bentuk entri supaya ia tidak mengelirukan pembaca. Seterusnya blogger harus jujur dengan diri sendiri iaitu jangan menipu dengan menyalin sebulat-bulat entri blogger lain seharusnya disertakan darimana sumber yang diperoleh. Serta jujurlah apabila anda meninggalkan komen “sudah follow”  dan anda betul-betul menekan butang follower  .

#Juga sebagai blogger kita harus pandai ‘tackle’ pembaca untuk meningkatkan aliran trafik. Jadilah blogger yang bersifat Rajin dan Jujur ketika berblogging.terima kasih

Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net