November 30, 2016

Tempat Menarik Di Pulau Langkawi

Assalamualaikum,

Cuti sekolah dah mula, anda semua cuti dimana? jom lah ke Pulau Langkawi ! Pulau permata Negeri Kedah ini mempunyai banyak tempat menarik yang boleh dilawati sepanjang musim cuti persekolahan ini. Rugi tau tak keluar jejalan bawak keluarga, anak-anak makan angin, bukan selalu kan, setahun sekali je.

jom lihat gambar tempat tempat yang menarik yang boleh dilawati di Pulau Langkawi.
































best kan?? kalau ahli keluarga anda tak boleh datang ajak ler kawan-kawan yang tengah free tu, hehe. Okey selain tempat seperti yang terdapat dalam gambar diatas, tempat-tempat membeli belah seperti tempat memborong coklat pun banyak di Pulau Langkawi nie antaranya Haji Ismail Group, Kompleks Haji Ismail Group, Teow Soon Huat, Ram Home Decor, Cenang Mall dan banyak lagi .

Dimana Boleh Saya Dapatkan Minyak Gamat, Terapi Resdung Dan Sebagainya??

Oh ya, tak lupa selain terkenal dengan tempat yang menarik dan kepelbagaian coklat, Pulau Langkawi juga terkenal dengan ubat-ubatanya. Antaranya Minyak Gamat, Terapi Resdung, Ban, Minyak Urut, Majung untuk kesihatan dalaman dan sebagainya. wah rupanya Langkawi nie mempunya kepelbagaian produk jualan yang tidak terdapat di Negeri- Negeri lain di dalam Negara kita nie.

Produk-produk kesihaatan seperti yang dinyatakan diatas tadi boleh didapati di Mukim Ulu Melaka. Di situ terdapat banyak kedai menjual ubat-ubatan hasil tangan orang Pulau Langkawi. Anda juga boleh mendapatkanya di gerai-gerai bersebelahan Makam Mahsuri yang terletak di Ulu Melaka, Pulau Langkawi.

bestnya..jom la jejalan di Pulau Langkawi wei..huhu

November 29, 2016

Dashbord blog tak mau keluar, siapa boleh bantu?

Assalamualaikum,

Selamat pagi, korang dah sarapan? pepagi dah update blog hari nie, bukan apa, pagi niebuka blog nak jenguk blog kawan-kawan yang lain, tapi tiba-tiba dah tak keluar ''Dashbord''.. Ada sesiapa yang boleh bantu? semalam buka blog tak perasan pulak pasal hal nie..huhu



sebelom nie aku cuma tekan icon 'Blog' yang berwana oren dalam kotak hitam tu sahaja, tiba pagi nie tak dapat pulak..Ada sesiapa yang boleh bantu? pertolongan anda amat dinanti..

November 28, 2016

Rawat masalah resdung anda dengan Aroma Herbanika

Assalamualaikum,

Hai, hai semua, fuhh lama beno tuan tanah tak datang menjenguk ye dah bersarang, berkulat bagai, sampai password pun hampir lupa kikiki

Apa khabar abang, kakak, adik blogger, harap sihat disana. Disebabkan dah lama tak bebel kat sini, hari ini kita kasi up satu ye..hehe

Rawat masalah resdung anda dengan Aroma Herbanika


Alhamdulliah, aku amal terapi resdung ini hampir setahun, sebelom nie selalu kene migrain, pening denyut-denyut tak pasai je..selepas diperkenalkan dengan terapi resdung Aroma Herbanika barulah nampak kesan pengurangan migrain dan pening tadi.

Terapi nie sangat best tau!, sebabnya mudah nak bawa kemana, tahan lama dan ringan je.

Masalah apa yang boleh dirawat menggunakan terapi resdung Aroma Herbanika ini ?


Selain boleh merawat masalah Migrain dan Pening kepala, sebenarnya banyak lagi masalah yang boleh dirawat dengan menggunakan terapi resdung  ini tau. Antara yang lainya 

1. Mampu mengurangkan masalah pernafasan yang berbau.
2. Mengurangkan rasa gatal dibahagian muka dan hidung terutamnya selepas pegambilan makan laut.
3. Boleh menghentikan masalah hidung berair.
4. Mampu melegakan masalah kerap bersin.

             


Sebenarnya produk nie macam mana ek, bau dia macam mana? cara pakai macam mana pulak?

Ok, Ok, sabar sat na,..hehehe. Bau produk ini sangat wangi tau, Bau Herba dan kedinginan. Untuk pengatahuan anda  terapi resdung ini dihasilkan dengan menggunakan herba yang ada didapur anda saja tau, seperti Bunga Cengkih dan lain-lain, tapi memang ler anda ada bahan tersebut tapi proses pembuatan nya memerlukan beberapa teknik dan keadah tersendiri, aku pun tak tahu macam mana cara pembuatannya, cumanya aku dapat lihat dari sudut penggunaan bahan saja lah..

Untuk pakai pula tak susah pun, takder nye nak kene sapu ke telan ke apa, hanya buka penutup dan hidu...korang hidu sampai rasa lega..jangan ketagih pulak heheh



p/s: kalau ada yang nak cuba ws ye 0179682013

Artikal terkini dari Babab.net