January 12, 2016

Idea Kreatif Mencorak Biskut Dan Kek Anda

Assalamualaikum

Selamat tahun 2016! menyempat lagi ucap tahun baru kan, maklumlah ini post pertama untuk tahun baru 2016. Semoga tahun baru ini memberi banyak maanfaat kepada pembaca blog kakikerja walaupun idea asal blog aku ini atas landasan peribadi huhu. Selagi termanpu katakan, In Sha Allah

Hari ini aku nak kongsi idea keratif mencorak biskut dan kek anda bagi yang bekerja dalam dunia bakeri, idea ini tersangat menarik untuk dipelajari mana tahu korang boleh dapat ilham atau sedikit input yang boleh digunapakai dalam bidang kerja korang kan. lepas nie takderlah asek tenguk corak yang sama je setiap kali korang buat kek atau biskut. maklumlah kat Malaysia nie biskut pun boleh jadi ikutan, lepastu senyap, timbul balik, lepastu senyap kesudah..huhu

santek kan! nak makan pun macam nanti dululah..huhu


Bagi korang yang tercari-cari idea lain dari yang lain dalam majlis hari jadi anak atau pasangan korang atau siapa pun yang dirai, idea-idea di laman www.sweetambs.com sangat membantu. Mana tahu boleh buat door gift untuk tetamu korang nanti ke, idak pun untuk hantaran majlis tunang atau kawen ke, nampak elok jugak kan.


Kepada peniaga sambilan terutamnya ( dah macam saranan pak menteri pulak kan huhu)  yang jenis beniaga dari rumah, pakai COD cash on delivery , melalui laman instagram ke atau apa jua midium rankaian perniagaan korang ambil idea kreativiti mencorak biskut dan apply pada biskut korang, tapi nanti jangan rupa je lawo nanti rasa dah serupa biskut yaya pulak pitam si gopal dan boboi..huhu



Korang juga boleh mempelajari melalui video-video yang dikongsi dilaman web kat atas tu atau pegi je kat facebook SweetAmbs untuk pelajari teknik mencorak biskut dan kek ( kek tak der sebenarnya saje aku tambah kot-kot la korang terlebih kreatif boleh apply kat kek ke hape nanti huhu)..

Cukup sampai disini post tahun baru, semoga bermanfaat kepada korang untuk mencari ilham mencorak biskut.









Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net