May 31, 2014

Ready for Blogging

Assalamualaikum

HaHaHa...gelak besar aku sambil menulis entri..sambil melitup-litup jari jemari..tiba-tiba idea lari pulak kan..kemain buka 'post', bajet dapat tulis entri setanding Brodo Kapak..

apa pun mulai entri ini korang pasti akan merima lagi banyak entri yang bakal menyusul, walaupun entri hari ini tidak banyak manfaat yang diperoleh dan yang penting aku ada kerana korang ada..HaHa

yeah,..bersedia untuk blogging.. semangat datang setelah bermalas malasan selama beberapa minggu dik kerana tanggunjawab sebagai mahasiswa. lagi pun aku nie jenis yang tidak pandai menguruskan masa seperti blogger yang lain..eh, sapa kata..punctuality tetap punctuality okey..

Credit for classmate Minori No Mori
kami diberi tugasan berkumpulan bagi menyiapkan short movie yang telah pun di pertonton pada malam 'Screen Night' yang lepas..aku paling tak suka edit video!!!..maaf kan saya En Pensyarah..




okey, ini salah satu video yang menarik yang boleh aku konsikan di sini tajuk vidoe ini 'AKALAN'..ingat nak juga letak video sendiri tadi tapi malu lah.. bowok benor wasernya..tak perlah tak giler glemor pon asalkan video kumpulan aku siap dan boleh hantar..Haha

okey next,..cerita Assessment final projek part 4 ,finally done..projek akhir bagi subjek Industrial Design..giles penat bila ingatkan balik..ambil subjek industrial design kalau tidak merasa kepenatan, berhabisan duit, bercengkam mata, tidak tidur paling kurang 2 hari, itu belum cukup memahami erti Industrial Design..Haha




beginilah rutin aku minggu-minggu sebelum assessment bermula..pagi petang dibengkel, malam membongkang sebab kepenatan yang melampau...jenguk blog hanya mampu dari jauh je.. - credit picture pada Housemate ku,..thank sebab snap gambar sebagai bukti kegigihan kami semua haha


Panel projek- ilham dari mukabuku :)




ini lah hasilnya..Collapsible Chair- Multifunction Folding Chair, tak kacak mana pun hasilnya tapi boleh digunapakai untuk kegunaan sendiri nanti..huhu



ini class mate punya..Saji's hanging Chair dan Gamers Collapsible Chair, kerusi bagi kaki game macam korang..

dan semuanya berakhir dengan tidur yang panjang,..katanya nak back-up balik tidur tidur yang tak langsai lagi.. En, Pensyarah kami bagi 90 hari untuk kami tidur sebelum kembali kepengkuan asal..huhu..sebab itu lah aku bikin tajuk entri kali ini "Ready For Blogging"  :)




terima kasih baca entri ini :)










May 23, 2014

Tonton Drama Kerana Terpaksa Aku Relakan-full episod



Novel tulisan Umie Nadzimah berjudul Kerana Terpaksa Aku Relakan akan diadaptasikan ke drama.Drama ini akan diarahkan oleh Azma Aizal Yusoof dan akan ditayangkan di slot Akasia di saluran TV3. Memaparkan barisan pelakon Amar Baharin - Tajul Razin ,Syafiq Kyle - Tajul Fahin, Izreen Azminda - Indah Halina, Iqram Dinzly - Inspector Aryan, Ika Nabella - Hasma, Nadia Aqilah Bajuri - Zawati

by  MiromrokTV 

Episod 1
Episod 2
Episod 3 
Episod 4 
Episod 5 
Episod 6
Episod 7 
Episod 8 
Episod 9 
Episod 10 
Episod 11
Episod 12 
Episod 13 
Episod 14 
Episod 15 
Episod 16 
Episod 17 
Episod 18 
Episod 19
Episod 20
Episod 21 
Episod 22
Episod 23 
Episod 24 
Episod 25
Episod 26
Episod 27
Episod 28




May 13, 2014

Punctuality Dan Kaitan Dengan Komitmen Masyarakat Sekaliling

Assalamualaikum


Kita dididik untuk menjadi manusia yang tidak lebih dari manfaatkan masa sepenunya..dari kecil sehingga memasuki alam pekerjaan kita tidak lari dari peraturan masa yang telah ditetapkan..sebab itu semua untuk mengajar kita menjadi manusia yang berdisiplin terhadap masa.

manfaat image dari google
Sekiranya kita dapat menepati masa yang telah kita janjikan..itu adalah lebih baik dari membuang masa orang lain. Dalam perniagaan sekiranya kita telah membuat temu janji dengan customer, dan kita berjaya menepati masa kebarangkalian untuk kita maju dan berjaya adalah tinggi.. customer tidak suka mereka dibuang masa..sebab bagi mereka, kita memerlukan mereka..kita perlu menepati masa mereka..

Sama juga dengan tenaga pengajar let say.. pensyarah.. as a student ipt, kita diberi date line untuk submit report atau apa saja tugasan mengikut tarikh yang telah ditetapkan.. kalau kita gagal menghantar kerja yang dijanjikan itu mean kita gagal untuk menepati masa kita sendiri..bagi pensyarah..date must be going on..markah tetap berjalan..lambat sahari markah mungkin akan dipotong..korang nak ke…

But, what if kalau pensyarah dah buat satu perjanjian dan telah menetapkan date line perjumpaan tersebut..tapi sayangnya mereka cuai dalam masa yang telah mereka sendiri tetapkan banyak kali plak tu.... 

okey itu pun dikira membuang masa pelajar..i know u lecturer…u boleh masuk suka hati u..but tolong la..kami si student nie pun ada kerja lain juga…bukan satu je subjek setiap part yang kami belajar.

Punctuality..sama sama kita respet dan hargai masa yang telah diberikan..



p/s: Selamat hari ibu kepada insan kesayangan ku,..dan rakan blogger yang bergelar ibu.. for those yang bergelar wanita ketahuhilah..kaum adam perlukan anda yang bergelar ibu, mak, ummi dan isteri..  love you so much..  J





Artikal terkini dari Babab.net