December 17, 2014

Hari Bekerja

Assalamualaikum

Semenjak bergelar pekerja upahan yang takder taraf nie..balik umah je mesti nak toto..harr, bukan katil tau..toto..disebabkan aku nie boleh dikira sebagai pekerja upahan..makan gaji lol, hidup pun tak berapa nak terurus..tidur pun pakai toto je..

Ini kalau pamely aku datang melawat tengok kehidupan aku kat sini, mau nye dibelikan apartmen..hahah berangan kemain qo ado? 

Sebagai seorang yang masih maru dalam dunia pekerjaan nie,.newbie kate kan..aku kat sini macam layang layang terputus tali… STRESSSSSSS TAU TAK! ..tapi disebabkan aku masih baru disini, aku hanya mampu menurut kata.. humble gituu

Aku kan kalau mood bangun pagi tak malas 7.40pg dah terpacak depan meja dah..nampak tak kegigihan  aku bekerja..tapi sampai waktu balik pukul 5ptg dah terpacak depan thumbprint..haha mana mampu nak kerja lebih masa..

Moral of the story sekali pun kita dah ada pengalaman, pengatahuan, ilmu dan sebagainya..selagi kita bergelar pekerja baru atau apa saja yang ‘baru’ atau ‘newbi’ janganlah kita meninggi diri..dengar dan turuti apa yang mereka katakan..ilmu susa nak dapat dari orang yang baru kita kenali mahupun dari apa yang kita pelajari..orite opismate suh photostat jap.. errrr ilmu juga tu..bye

Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net