February 26, 2014

Jangan Mudah Menilai Kekuragan Orang Lain

Assalamualaikum

Syukur Alhamdulliah, dalam kesibukan dengan kerja nie, sempat aje aku terbitkan entri siput.. bukan sebarang siput, tapi siput yang boleh diteladani tau..hehe

Sejak kebelakangan ini memang aku busy memanjang..tapi dalam kesibukan ini terpapar coret-coret kehidupan yang boleh kita ambil iktibar..



Aku tidak backing sesiapa pun, but this is my opinion about what happen around me.. and i care about it!.. “ awak, awak biar lah mereka nak bercinta dengan siapa, orang mana sekalipun, asalkan mereka bahagia dengan pasangan yang dipilih..kita tak berhak nak menghalang atau nak kata.. “Eh, eh..awak nie tak sesuailah jadi couple”.. atau  “ makwe dia dah tua tiga tahun dari dia..tak sesuai langsung” ..

Apa yang berlaku adalah, sikap manusia yang mudah menilai tidak tanduk orang lain tanpa selidik terlebih dahulu..aku tak cakap aku tak pernah menilai orang lain, Cuma kekadang tu nampak melebih tindakan mereka menilai orang lain.. sudah tu nak menghukum pula tindakan orang lain..jadah nya..



Nota ibu jari kaki;  Jodoh itu pertemuan yang telah diatur oleh Allah SWT, sejauh mana sekalipun jarak percintaan mereka, itu hak Allah SWT., 



terima kasih baca entri ini^^


Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net