June 30, 2013

Segmen bloglist Julai & Ogos By Cik akak

Assalamualaikum b.t.w


<klik banner>

Selamat malam dan salam keindahan hari minggu....
Sekali lagi cik akak datang dengan segmen....
Segmen nie berlangsung 3 hari je....
Bermula esok 30.06.2013 dan tamat 02.07.2013

Tujuan segmen :
Ingin mencari rakan bloglist & beramah mesra dengan rakan blogger

Jom support pencarian rakan bloglist cik akak....
Semoga mendapat sambutan.....


Segmen bermula 30.06.2013 dan Tamat 02.07.2013
Jam 8.00 malam (Tamat)



June 29, 2013

Giveaway Topup Maxis - Peluang Menang Samsung Galaxy S4

Giveaway Top Up Maxis - RM10 x 3 Pemenang
+ Peluang Menang Samsung Galaxy S4 LTE

Hanya Copy-Paste dan Kongsi Banner Peraduan
Tempoh: 28 - 30 Jun 2013

June 25, 2013

Lelaki Tidak Perlu Sambung Belajar Sampai Tahap Setinggi Tingginya?

Assalamualaikum b.t.w

Ada yang mengatakan  lelaki tidak perlu sambung belajar sampai tahap setinggi tingginya? amboi kolotnya pemikiran kau.kenapa weh? aku pon lelaki sentap tau..! agak-agak la kalau nak cakap begitu weh..agaknya apa yang difikirkan oleh orang- orang begini? Adakah sebab persaingan pekerjaan sehingga meletakan kekuatan untuk bekerja di usia muda atau kekangan hidup.
image Google
bagi aku setiap yang berlaku ada hikmah nya. sememangnya tak ada bezanya kau bijak pandai excellent waktu sekolah tetapi susah nak dapat pekerjaan dengan kebolehan diri dengan kes kau yang kurang cerdik lampi sekalipun tetapi kalau rezki dah terhidang dihadapan mata why not? dan akhirnya kedua dua nya bakal mempunya pekerjaan.

kat sini aku faktor kan beberapa kes yang disabitkan dengan entry aku kali ini. ceh wah.. 

"Belom sampai rezki untuk berkerja lagi ada peluang sambung belajar, belajar dulu."

"lagi pun bukan ramai lelaki yang nak sambung belajar setinggi gunung, jadi peluang yang terhidang buat lelaki yang mencintai ilmu diambil sepenuhnya. right?"

"Tanggungjawab lelaki lebih besar dari pempuan doew.. hurmm fikirkan.."

"Belajar tinggi- tinggi, jawat jawatan bergaji besar itu yang lelaki nak..sebab korang tengok la game kanak-kanak sekarang nie sume dalam tablet... ini sekarang belum cakap pasal masa hadapan lagi..hurmmm"

"Faktor corak keluarga. why? tentulah nak mengekalkan identiti keluarga yang berpendidikan dan berkerjaya baru dipandang keluarga kelas A.."

"nak kawen sekarang nie pon bukan kemain hantaran seribu serba satu..itu hantaran belum mas kawen lagi..Than kalau dapat parent pasangan yang tak berapa kisah mengenai bayaran semua nih tak apa la kan tapi kalau dapat yang macam nak jual anak bagaimana?"

itu semua pandapat peribadi aku mengenai isu-isu yang tak patut disuarakan bagi kaum lelaki yang tengah belajar atau yang nak sambung belajar. Tidak perlulah kita jadi antara sebilangan manusia yang membataskan semangat bagi orang-orang yang bercita-cita tinggi semata-mata nak menyamakan tahap ilmuan atau kata lain "kita geng la" atau "sama-sama kelaut".

ibu bapa terutamanya perlu bijak menilai baik buruk masa depan anak-anak, jangan disebabkan masalah yang berlaku ketika zaman 'kegemilangan' mereka diulangi pada anak-anak anda. 

Thank's sebab berkunjung dan membaca..Apa pendapat korang pula mengenai Tajuk entry ini  :)













June 23, 2013

Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Jun 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #3 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

June 22, 2013

first giveaway by ecah khalili

Assalamualaikum b.t.w


<klik banner>

aku tag cikAkak dan cik Yaya



June 18, 2013

Simple GiveAway 3 Hari Bersama Blog Madah Cinta

Assalamualaikum b.t.w


Syarat-syarat penyertaan

  • Follow belog cik akak SINI & belog sponser SINI
  • Bagi yang sudah follow...boleh abaikan button followers tu
  • Add Google + Followers cik akak tu....ikhlas tau...Allah maha melihat bila anda tak ikhlas...hihi
  • Add Google + Followers sponser tu dan Likes Fanpage SINI....ikhlas tau...Allah maha melihat bila anda tak ikhlas...hihi
  • Letak tajuk " Simple GiveAway 3 Hari Bersama Blog Madah Cinta " ***Peringatan tajuk yang menyimpang dari tajuk cik akak tak akan dilayan sama sekali..
  • entri korang boleh buat yang korang suka, tak pun copy & paste je entri nie dalam kotak entri anda...Senang je kan..tak perlu nak taip dan apa-apa lagi kan
  • Tag dua orang...pastikan mereka tahu..wajib tau
  • Akhir sekali tinggal link kat dalam kotak komen.....kat cbox cik akak tak layan sama sekali...harap maaf
  • Hanya terbuka kepada Blogger Malaysia sahaja.

Hadiah yang bakal dimenangi.....
1. Novel
2. RM5 x 4 orang pemenang
3. Review belog (hanya untuk 5 orang yang cik akak pilih)

Hadiah dari Sponser
1. Doodle (2 pemenang)

Giveaway tamat : 19 jun 2013 jam 8.00 malam


tag: <MK hakimi>

June 17, 2013

Segmen Review Ke 3 By AkuPenghibur.com

Assalamualaikum Bloggie's

<klik banner>

Dengan bersenang lenangnya aku join segman setelah berminggu-mingguan lamanya aku tak mencuburkan diri dalam menyertai segmen..ayatt kau..sekma sangat !..

korang jangan tak join ye..sebabnya syarat yang mudah dan simple..dengan sponser yang tak ramai mana ..jadi takpayah la korang nak risau laptod korang kekakuan sebab banyak sangat nak kena tekan ye..dun worry dude!.and hadiah pun gempak beb..

p/s: buat penganjur dan penaja fizi dah lama follow blog korang :D









mari ber_Instagram dan Muka muka Buku

Assalamualaikum b.t.w
Hey korang yang baik hati berkunjung ke blog aku..Thank's sesangat..aku hargai kunjungan korang walaupun secara senyap-senyap tanpa meninggalkan kesan jejakan..Korang nampak tak picture Insta and page Muka Buku..mesti korang hairan kan tetiba aku buat enty pasal laman sosial kau fizizaidi wow..choii sangat menunjuk-nunjuk..

ye!..memang sikit follower kat Instagram aku nie..yang follow aku sume tu kekawan yang ada insta je la..that why aku nak ajak korang bertukar-tukar link insta and Mukabuku..tetiba je kan..tak pernah dibuat orang..pelik la kau fizizaidi!.



p/s : Diri tengah free sebab exam dah habis Yeyeaa :P

June 13, 2013

Sikit saja lagi

Assalamualaikum

Allahamduliah, hanya tinggal satu paper exam lagi..non stop study..tak sabar rasanya nak nak habiskan.harap-harap tak der masalah yang berlaku buat masa yang terdekat ini In sya Allah.

Semalam dapat berita member kelas crash tapi takderlah teruk sangat.sedih doew, aku kalau boleh taknak lah perkara yang sama berlaku keatas mana-mana member. kalau boleh taknak peristiwa yang sama berlaku ketika aku mengambil diploma dahulu. So kat situ, satu paper dah tak dapat ambil.Semoga cepat sembuh ya kawan and do your work normaly.

dan perkara yang paling aku tunggu-tunggu ialah tinggal dirumah sewa semesta depan Haha jakungnya kau fizi.camner tak jakung weh korang tengok la suasana keliling rumah sewa aku nie penuh dengan pokok buah-buahan..ala ala homestay..sambil -sambil belajar bercuti sekali kat situ.nanti musim buah takyah la nak kelam kabut nak pergi beli buah kat pasar..Haha

ini gambar yang kawan aku post kat facebook konongnya nak menunjuk-nunjuk rumah sewa kitaorang nie kat budak kelas dan dia boleh letak statement bakal menjadi tempat paradies kami sem depan..oh, Rumah ku syurga ku.Haha 

In Sha Allah setiap hujung minggu kitaorang akan menjadi  pekebun yang gigih untuk membersih laman..Arr rajinnya aku...sebabnya empunya rumah dah amanahkan 'korang jaga leklok ye rumah nie..laman kasi bersih, rumah kasi cantik'..baik pak cik..:D

selamat semua nak sambung study..papai..=D







June 3, 2013

Study la sangat!

Assalamualaikum b.t.w

Lama betol aku tak update blog..senyap bin menyepi sudah dibuatnya aku study..ceh study lah sangat. penipu!
ingat fizizaidi belajar kerana Allah..kita belajar nie untuk diamalakan dalam urusan harian..bukan nak top-up CGPA je..exam nanti buat leklok ye (motivated diri sendiri nampak) poyo!

p/s: korang yang baca nie doakan aku supaya dipermudahkan dan ditenangkan untuk menjawab soalan nanti ye..korang memang baik haha

Artikal terkini dari Babab.net