May 30, 2013

Saya Nak Menang 30 Helai T-shirt Free

Assalamualaikum b.t.w


Bloggie..ullos dah baca belom entri aku pasal T-shirt Printing Murah dari T-shirt Mudah Terengganu kalau belom ullos harus baca sampai berpinar bijik mata haha..

untuk entri ini sponser mahu kan strategi dari aku sendiri camner aku nak promote segmen nie sampai boleh jadi cam goreng pisang panas yang dibeli ketika musim hujan..haha sangat laku weh..hujan-hujan nie rasa nak kunyah je kije..k k abaikan yang nie. berbalik kepada strategi aku.. 

Apa strategi aku untuk menang segmen ni? Aku kan buat GA yang sangat mudah supaya ramai yang akan join.
  • follow blog T-shirt mudah Terengganu dan blog aku
  • like fb T-shirt mudah Terengganu dan fb aku
  • peserta cuma copy HTMLand paste and post entri (sangat tidak membunag masa dyeorang)
  • peserta harus teg 3 blog lain 
  • peserta harus promo segmen yang dyeorang join dalam fb dyeorang dan fb blog
sekian saja cadangan dari GA aku sekiranya terpilih In Sha Allah.


T-shirt Printing Murah dari T-shirt Mudah Terengganu

Assalamualaikum b.t.w

Walaweh..korang berminat tak untuk memiliki T-shirt dengan rekabentuk mengikut hawa nafsu uolls..kalau tanya aku memang nak la kan colour, design corak sume tue ikot kepala korang.

And one more aku nak bagi tau kat uolls T-shirt Mudah Terengganu sadang mengadakan segmen Sponser T-shirt for Blogger #3..rugi weh rasanya kalau tak join segmen nie..


Dyeorang nie pakar dalam pembuatan t-shirt printing atau cetak t-shirt mengikut citarasa dan design pelanggan dan juga membuat cetakan pada mug mug printing dengan harga murah serta menjual barang-barang silkscreeen printing

nak tahu lebih detail bek ullos lawat laman web dyeorang di  http://www.tshirtmudahterengganu.com dan juga boleh cari di www.Mudah.Com

Selamat Pagi

Assalamualaikum b.t.w

Selamat Pagi uolls, coolnye awal-awal pagi camgini..hujan turun rasa malas bangun pon ada..tapi tanggunjawab aku sebagai orang islam kenalah bangun waktu camgini..uolls dah bangun belum nie..bangun lah waeh..sapa yang suh tidur lewat-lewat..kang susuh dah nak bangun.

Tadi kang masa aku nak ambil wuduk tadi tiba-tiba aku cam perasan satu bayang yang bergerak keluar dari tandas sebelah..aku kat hostel..tadas kat sini ada 6, 3 untuk mandi 3 lagi untuk memberak..agak scary jugak la dah la sesorang je tadi..tapi aku tak pikir banyak bende tu pon sebab aku 90 percen diri aku atas katil lagi..so 40 tu ntah apa-apa..mungkin masih mamai lagi nampak pulak kat hujung-hujung mata.

Pepagi yang baik nie aku bukan nak citer pasal hang-tu sebenarnya..aku nak habak sal padangan kat hujung mata kita..alah kat bahagian yang paling sepit..uolls perasan tak bila sesorang jalan atau duk buat apa- apa je tetiba mata uolls tepandang sesuatu yang menyentapkan diri..rasa cam ada something yang perhati atau melintas uolls rasa.Kekadang penyanpu pon boleh nampak "benda" lah tu haha.

Anyways jangan duk kisah sangat pasal tu..keep continue your life schedule. Thanks reading.



May 28, 2013

Segmen Cabaran Mengumpul Blogger Seramai 1500!!

Assalamualaikum b.t.w


klik banner utk join

May 16, 2013

Terima kasih..

Assalamualaikum b.t.w

Sawat dii..bloggies!! Lagi tinggal tiga minggu lagu aku akan menduduki final exam part 2..agak kesibukan sekarang..sebabnya banyak kerja-kerja nak kena submit befour final exam, tapi blog tetap diutamakan juga..hehe
Tapikan hari ini aku nak kongsi kat korang pasal kesudian blogger CIK MISYA review blog aku yang biasa-biasa nie..

Memang tak disangkakan blog aku terpilih dalam segmen yang telah CIK MISYA kendalikan baru-baru nie..syukur..sebab terpilih dan buat pertama kalinya ada yang sudi review blog FIZIZAIDI
ini pendapat CIK MISYA mengenai blog aku

"Berlatar belakang warna putih, blog ini simple sahaja. Tapi susun aturnya kemas. Blogger ini masih baru rasanya sebab entry beliau bermula pada Disember 2012 tapi overall blog ini sangat ok. Entry-entry pula banyak disampaikan tentang perkara-perkara berbentuk fakta simple atau tips. Dan yang paling penting blogger ni rajin join segmen. So, uols bolehlah invite beliau join segmen ya!=) "

Thank's sebab sudi baca entri fizi | jangan lupa follow dan like Fb fizi sekali ye..^__^

May 15, 2013

Segmen Follow April hingga Disember 2013

Assalamualaikum b.t.w
  • Mempunyai Belog (Wajib)
  • Follow Belog cik akak (yang dah follow boleh abaikan)
  • Soal entri tak wajib....ikot suka hati u all nak buat cam mane...yang penting u all suka
  • Copy banner comel cik akak tu dan tempek kat entri u all
  • Letak Tajuk " Segmen Follow April hingga Disember 2013"...Kalau tajuk lain cik akak memang tak layan...hihi
  • Akhir sekali u all boleh tinggalkan link dalam kotak komen cik akak....perlu diingatkan tempat lain selain kotak komen memang cik akak tak layan 100%
  • Terbuka kepada semua " Belog Malaysia" sahaja

_klik banner untuk join segmen cik akak_


May 14, 2013

Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak

Assalamualaikum b.t.w


"cinta kau datang bagai angin bayu..
memeluk aku tika aku memerlukan kamu..
akan aku pegang erat-erat walau kau cuba menyakiti hati aku..
cinta kau bagai benih dikala taman aku kian ketandusan..
menanam bibik- bibik cinta...membentuk tunas tunas sayang..
memenuhi bunga-bunga ditaman yang kesepian dengan warna -warna kau..
cinta kau lah penyeri hati aku.."

ikhlas dari fizizaidi ^_^

_klik banner untuk join_

May 12, 2013

Liebster Award

Assalamualaikum

Hari ini aku mendapat jemputan dari saudari Ainim..support blogger segmen dan blog walking!! haha
Syarat -Syarat:
Few rules need to be followed :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back

11 perkara mengenai aku
1. suka buat kerja tanpa dipaksa..sendiri mahu
2. bersih kereta sendiri
3. jalan-jalan dan melepak
4. Tidur
5. suka makan nasi ayam
6. kalau boleh hari-hari nak minum teh tarik
7. Tak suka tengok rumah dan bilik tidur bersepah serta berhabuk..akan ku kemaskan haha
8. Suka buat sketching yang pelik-pelik..biar nampak futuristic gitu
9. tak suka kelas Bahasa Inggris..tapi belajar juga..huhu
10. kalau korang nak belanja aku makan..belanja aku kuey teow sup..aku paling suka makanan tu 
11.sekarang nie aku seorang mahasiswa di UniSZA


sekarang aku akan jawab 11 soalan dari saudari Ainim

1. Anak ke berapa dalam adik beradik?
aku anak sulong 
2. Makanan paling disukai? Kenapa?
kuey teow sup, aku suka makan yang ada sup..suka hirup sup
3. Drama yang paling tak disukai?
drama kat tv dari negara indo,maxsico,philipin..sory salah eje malas nak betulkan
4. Antara Microsoft Word dan Excel, mana lagi best pada anda?
microsoft Word la..
5. Handphone yang paling anda suka sekali? Kenapa?
Aku pakai hp samsung..suka suka
6. Pernah tak kena denda dengan cikgu masa sekolah dulu? Kenapa ek?
Banyak kali kot..tak terkira..haha
7. Apakah warna kegemaran?
Biru dan Hijau
8. Kalau anda kena marah secara tiba-tiba tanpa sebab, apa yang anda akan buat?
Buat muka..pastue cakap.."ko dah kenapa..tiba2 je marah aku..tak pasai jee"..
9. Berapa ribu patah kata yang pernah anda tulis untuk satu entri? *bukan yang copy paste ye
ntoh ler..kalau yang paling banyak memang tak terkira..tapi kalau yang paling sikit,,"klik banner untuk join"..haha
10. Pernah tak join mana-mana program larian? Best tak?
giler tak penah..atlet kot masa kat sekolah dulu..skrang pon ada jugak..tp lebih kepada joging je..best la stamina terjaga..
11. Berapa kerap anda visit blog ini? *Blog aku la..hahahah
Blog Ainim haha..ntoh..aku nie kalau mana2 entry yang melintas kat scren laptod aku terjah ler..cam skung nie..hehe

maaf fizi tak sempat nak penuhi syarat ke-4 dan 5..kesuntukan masa"masa itu emas"..haha
thanks to reading! jangan lupa like fb fizizaidi dan follow-

Segmen +Follower by Huda

Assalamualaikum


klik banner untuk join

May 7, 2013

Tarikh yang tidak akan aku lupa | 6.5.13

Assalamualaikum

Rasa macam dah lama sangat tak update blog aku nie kan..Lepas dapat tahu Rabu minggu lepas dah tak der kelas pepagi  lagi lepas subuh tu aku terus cabut balik kampung sesorang diri.Untuk pertamakalinya terus terang aku cakap aku nie tak tahu sangat pasal makanan kat Mcd..so konon nye nak sarapan Mcd dengan Drive thru la tetiba je yang aku order dye cakap..maaf takada..punya bongok aku pergi order Double cheer  Burger pepagi..lepas tu aku tanya apa yang ada..dye pun ^%#*3!*(#*...Glupp..apa yang dye cakap nie...harr aku tak boleh nak bayangkan makanan yang dye cakappppp..harr..Aku pun menbalas dengan senyuman dengan muka blur..dan cakap takper ahh lain kali..hahaah Arr bongoknye aku.

Sebenarnya aku balik sebab nak menjalankan tanggunjawab sebagai rakyat Malaysia..semangat sehh..bukan selalukan lima tahun sekali..lagi pun ini kali pertama aku menggundi..tak tahu kenapa sangat teruja..weh..tapi aku rasa semua yang pertama kali menggundi pun teruja gak.heheh..sebabnya aku tengok ramai anak muda turun menggundi..ini kat tempat aku la..bagus dyeorang nie semangat..semangat..korang jangan ingat manggundi tu suka suka.. bila dah tanggunjawab sama jugak dengan amanah bila dah amanah..korang fikirlah pulak ye..hehe

Dan semalam habis lah cuti aku. waktu untuk kemas barang dan kembali seperti sedia kala..apa lagi balik Hostel la..perjalanan yang tak disangka- sangka akan berlaku kat diri aku sepanjang aku hidup..iaitu berlaku perlanggaran di atas jambatan sultan Mahmmud kira -kira jam 7.30 p.m something..owhh semakin rancak cerita aku nie. Aku bertolak dari kampung selepas asar..agak kelewatan perjalanan aku..ini tak biasa sebab selalu aku gerak jam 3000 p.m. dan tiba tiba hati ini nak gerak lewat sikit..lepas tu bila dah sampai k.Terengganu selalunya lepas dari Trafik Light aku akan mengambil lorong dihadapan Pasar Raya Sabasun..tapi tidak seperti biasa aku rasa nak ikut jalan yang satu lagi berdekatan MyDin Mall K. Terengganu..ok tiba dekat Trafik Light..aku pun teruskan perjalanan aku seperti biasa la..melalui jambatan Sultan Mahmmud..dan tiba-tiba aku kereta kat hadapan aku break secara mengejut..ah sudah dah kenapa..kereta aku dah dekat so untuk mengelak dari merempuh aku pun main-mainkan steering kereta dan break..ok selamat..nasib baik tak kena..hati aku berkata..lepas tu pula tak sampai beberapa saat je aku lepas break kereta dari arah belakang aku merempuh kereta aku..tak pasal-pasal je kereta kesanyangan aku tercium kereta yang sempat aku ngelak td..lima dentuman dari belakang dan dua dihadapan aku Ya Allah..apa nie..keluar ja dari kereta aku tengok lapan buah kereta dah berhimpit-himpit..kesemua yang mengalami kemalangan sebanyak lapan buah kereta kereta kat hadapan waja, wira arobek, kereta aku, myvi, kancil,saga FL,toyota ape tah,dan belakang sekali yang menyebabkan dentuman dan hentakan pada semua kereta ialah kereta Avanza..pertama kali dalam hidup aku..biasa kes-kes cam gini aku tengok kat tv je..selepas je crash aku rasa bagai tersedar dari mimpi.. sunguh aku tak sangka akan berlaku kat diri aku..syukur Allhamdulliah tak ada nyawa yang melayang semua selamat tapi apa kan daya "Malang tak berbau' ..

kereta saga putih tu aku nyer..depan kereta aku ade dua buah lagi
dan selepas crash je jalan terus jem..hurmm agak kelam kabut jugak aku sebab masing-masing keluar nak tahu kalu-kalu ada nyawa yang melayang kan..tapi ada seorang pakcik tu yang menaiki kereta kancil dikatakan dia tersadung kahadapan menyebabkan dia sedikit sesak nafas.
ini kereta kancil dan saga FL tak silap aku

semua tu bagi aku ada hikmah dan peringatan kepada aku iaitu merancang perjalanan pulang..jangan tergesa-gesa ketika memandu, jangan merayau ketika waktu maghrib..dan korang juga hati-hati juga ye..ambil iktibar dari cerita aku ini..kata orang lama-lama sediakan payung sebelum hujan.



Artikal terkini dari Babab.net