September 5, 2013

Kesan Cukuran Buat Pipi Jadi Kasar

Assalamualaikum

Alhamdulliah..hari yang cerah cukup mendamaikan sesiapa saja yang berada kat rumah aku..angin dari pantai yang mengilai-ngila menyapu bersih diseluruh angota badan aku..haha tak pasal je apa yang aku tulis.
rembat kat Google 
Owekeh..ada tak yang teringin nak buat janggut serta jambang seperti gambar yang aku tempek tu. Sekarang dah jadi trend bagi jejaka sekalian alam kat luar sana buat style cam tu. Selalu yang buat  cam nie dalam lingkungan umur 20an hingga 40an…I guess la.

Apa yang menariknya simpan janggut dan jambang demikian rupa? Owh ini lah style brother brother sekarang..ada sesetengah tu janggut dan jambang kemain lagi..rambut?  tarak..haha style jugak tu..derr..tengok kesesuaian muka lah..beginikah kacak..begitulah handsome..terpulang.

Kebanyakan lelaki akan menyimpan sedikit bulu di bahagian muka..baru serlah kemaskulinan dia..aku tak..aku biasa-biasa je..sekadar hobby nak simpan janggut dan jambang..nampak kematangan fizikal walaupun akal ting tong..haha

Berbalik kepada story aku pasal cara nak buat janggut dan jambang cam dalam gambar kat atas tu..aku tahu bagaimana..tapi ini aku punya style la..korang yang ada limu pasal ini boleh tinggalkan komen cara yang lebih baik dari aku nie..

Ada sesetengah orang, dia akan buat dengan cara shave pada bahagian pipi yang ditumbuhi jambang..tapi aku tak buat begitu derr…ini cara aku..memula aku dapat detect kemunculan jambang aku dah planning cam mana nak simpan janggut dan jambang pada masa yang sama tak naklah muka jadi kertas pasir dik kerana kesan cukuran tu kuikuikui..

So aku cabut bulu-bulu yang tak aku takmo tu dengan menggunkan kepit angkut aku tak tau lah korang panggil bende nih dengan nama hapa.. memang pelik cara aku tapi hasilnya syok kebabomm.aku cabut dengan gigih satu persatu pada waktu malam..sebab malam kita free kan..so esok nak pergi kerja ke hapa tak der lah kelam kabut kan dan hasilnya sama seperti mana gambar diatas.


Cara ini..misal kata orang buat hari ini..lagi dua atau tiga hari baru korang kan buat balik..syok kan jimat masa boboboi.. pipi pun tak jadi kartas pasir 0.5 hehe.


Macih kerana baca enrti ini^^


Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net