September 14, 2013

Kerusi Gunting Rambut Yang Klasik

Assalamualaikum

Alhamdulliah..masa yang terluang ini di guna sepenuhnya untuk menaip entri yang tidak seberapa ini..bagi yang kelapangan ketika ini mesti banyak blog yang korang terjahkan..hurmm untung lah..

pagi tadi setelah selesai perjumpaan Kokuriklum..aku bersama bebudak rumah singgah ke kedai gunting rambut..ini kali pertama aku datang kat kedai itu..kedai nya sesimple pemilik kedai..condition ala-ala awal 90an ahakss..

dan yang paling menarik perhatian aku adalah kerusi untuk mengunting rambut pelanggan..memang klasik habis..rasanya sekarang susah nak jumpa lagi kerusi yang klasik begini..


siap dengan kekuda lagi..


Dahulu, tukang gunting rambut menggunakan kekuda sebab memudah kerja menggunting rambut bagi budak-budak...tapi sekarang dengan teknologi dan rekabentuk yang serba canggih dan pelik sudah mampu mengatasi pelbagai masalah dalam sesebuah kerja atau peralatan yang digunapakai seharian..


Bagi korang mungkin akan berkata ' ala biasa la tu'..'kat mana klasiknya fizi' atau 'biasa je'..tapi tidak bagi desingner cam aku..since aku belajar design bagi industri, seperti perabot, kenderaan dan bebarapa lagi aku telah banyak melihat rekabentuk dari yang seteruk alam..hinggalah yang pelik-pelik (futuristic design)..kerusi ini ada nilai setimental tersendiri. aku suka^^




Terima kasih baca entri ini ^^


Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net