January 5, 2013

Segalanya pasal bujang

Assalamualaikum

kalau dah bujang memang bujang saja lah kan..senang kata segalanya bujang..dari mana datangnya bujang dalam diri kita ?? semestinya kita akan lalui beberapa tahap sebelom kita digelar bujang kan..mulanya mesti korang akan tinggal dengan parent dulu kan..masa tu macam-macam perangai busuk korang yang parent korang layan..than..alam remaja than lagi alam dewasa..tapi korang akan mula rasa diri membujang bila mana korang tidak bersama dengan parent korang lagi dah kan...ye lah tingal kat asrama tu dah kira korang membujang..

ada lagi nie nak bagi tahu baca la kejap!!!...bujang nie bukan sekadar tinggal sesorang je..bahkan segala benda seperti makan,minum,tidur..dan bebagai boleh jadi bujang...nasi bujang,,air bujang,katil bujang??? tipu lah kalau tak pernah dengar sume nie..korang akan lalui biala saat-saat korang tengah kering dan terus mengering..masa tu lah korang nak cari nasi bujang hahah...aq penah kot..!! pengalaman doew bila lagi kita nak merasa sume tu..bila ko dah kaya raya..beranak pinak korang memang takder nya nak makan cam tu lagi..tak mengenyang la..tak sedap la..puiiiiiiiii...haahh

hellowww..nasi bujang sedap kot..boleh mengenyangkan saat kita tengah pokai...walaupun sebenarnya tak bernafsu nak makan..ampu je la perot korang...

than kalau nak cakap pasal bilik atau rumah sewa..jangan persoalkan la..kalau orang bujang dah bertapak kat situ..bagi rumah five star sekalipun boleh tukar jadi tak berbintang...kekadang kita merasa diri kita dah pengemas dah.(pengemas lah sangat aq nie)..tapi kita lihat penghuni rumah kita..Ma sah Allah..nazak!! dengan baju seminggu sekali baru nak basuh,,alsan = sibuk.. assignment banyak la..tak dr masa la...macam-macam la perangai orang..poning kepalo deng dibuat nya...ok stop!! aq malas nak taip entri memanjang sampai takder ekor..nanti korang tak bernafsu nak baca entri aq nie...

p/s: jadi thum up if korang pernah lalui semua tu...sesangat mengajar diri kita untuk berdikari dengan lebih baik..
Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net