January 27, 2013

Sedih


Assalamualaikum


KORANG!! Kenapa aq rasa annoying feeling giler hari ini.. ingat nak feeling good good je..takper hari ini entri aq memang mengenai feeling !!huhu

Memang susah kan nak buat orang sekaliling bahagia bersama kita,konflik antara cinta dan keluarga, sahabat dan best friend. What I’m going to do ? takkan nak berdoa untuk kebaikan saja mesti ada ikthiar lain yang boleh dibuat kan.

Orang selalu mahu kita fikirkan perasaan mereka(sapa-sapa je lah) tapi persaan kita ada difikirkan, sejujurnya kekadang wujud perasaan tidak ikhlas dalam diri bila mengenangkan balik apa yang dah terjadi. Hanya senyuman mampu menutup rasa kekecewaan bila hati ini mula menangis.

Berkata siyidina Ali “ kekayaan yang sebenar ialah akal, kepapaan yang sebenar ialah rosak akal. Sapi yang sebenarnya ialah kagum dengan diri sendiri dan kemuliaan yang sebenarnya ialah akhlak yang baik.

Bekata lagi empat perkara ialah “ jangan berkawan dengan orang yang tamak kerana pada zahirnya ia akan membahagiakan tatapi pada hakikatnya ia akan mencelakakanmu. Jahuilah berteman dengan pembohong kerana ia boleh menjadikan yang dekat lari daripadamu dan sebaliknya.”

Janganlah berkawan dengan orang yang bakhil kerana dia akan melupaimu di waktu kamu sangat memerlukannya dan jahuhilah bersahabat dengan orang yang suka berbuat jahat kerana dia tidak akan malu untuk menjualmu dengan harga yang teramat murah.”

Sis!! Lelaki pun ada perasan juga lah..walau kasar,kuat,tahan maki bagai  tetapi tetap wujud feeling yang korang(girl-girl) takkan rasa until korang betul-betul memahami lelaki. Haha


Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net