January 4, 2013

Diploma sebagai tiket ke alam perkejaan

Assalamualaikum

Pernah tak dengar pelajar ipta/s sekarang nie yang mengambil diploma sebagai 'tiket' untuk menuju ke alam pekerjaan..? temasuk aq..haha  mungkin ada dan mamang ada pon sebabnya cuba korang bayangkan berapa banyak pelajar yang bergraduasi setiap tahun..dan sudah tentu banyaknya bekas pelajar yang menganggur..!!..betol tak..







That why kalau korang perasan ada pelajar yang berkerja jauh dari bidang yang dipelajari..sesangat lari dari bidang yang diambil..#rezki Allah yang tentukan..

Agaknya apa faktor-faktor berlakunya kes-kes cam nie erkk..urmmm mungkinkah sebab kena lelong atau kene campak kat mana-mana institusi or diaorang tak minat bidang tu tapi parent dia nak sangat anaknya ambil cost and anaknya terpaksa menurut cakap or memang dah tak minat belajar tetapi terpaksa or ikot kekawan lain..maklumala orang sekarang nie tak boleh tengok orang lain senang sikit..*fttttttttttttt menyampah pulak aq dengan orang cam nie.....sabo je la


Gambar sekadar hiasan tidak ada kene mengena dengan tajuk entri | ihsan dari empunya blog memberku | kreadit for syara Affendy





Post a Comment

Artikal terkini dari Babab.net